Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 07:01
UPD:07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στην Ταϊβάν για έβδομη ημέρα σε σύνολο οκτώ ημερών. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών αξίας 1,4 δισ. δολ., προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 3,2%, φθάνοντας στις 5.989,47 μονάδες στις 11:26' π.μ. στην Ταϊπέϊ, τοπική ώρα. Ο δείκτης έχει χάσει συνολικά ποσοστό 11% από τις 26 Απριλίου. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, εκτός της Ιαπωνίας, τον οποίον αποτελούν 545 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε απώλειες 0,2%. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνιζαν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής chip της Ταϊβάν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, κινείτο πτωτικά, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά την είδηση που μετέδωσε το Sky News, ότι τουλάχιστον τρεις βόμβες εξερράγησαν σε αστυνομικό τμήμα στην Αθήνα. Οι μετοχές της Cathay Pacific Airways Ltd., οδηγούσαν στην πτώση.

«Οι εκρήξεις επηρεάζουν το κλίμα στην αγορά», ανέφερε ο Kenny Tank, υψηλόβαθμο στέλεχος της Tung Tai Securities Co. στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας : «Οι περισσότεροι επενδυτές στην αγορά ανησυχούν».

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές στην Αυστραλία, μετά την ανακοίνωση της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, Rio Tinto Group, ότι η ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα στην Κίνα και την υπόλοιπη Ασία, παραμένει ισχυρή. Κέρδη σημείωναν και οι μετοχές της BHP Billiton.

Πτωτικά κινούντο όλοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα