Και νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων στην Ασία
Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 07:28

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε περιορισμένη αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

«Η νομισματική πολιτική θα αλλάξει σταδιακά και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο διατήρησης των επιτοκίων στα σημερινά, ιστορικά χαμηλά, επίπεδα», ανέφερε ο Greg Gibbs στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος, με την Royal Bank of Canada, στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας : «Θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα υποχώρηση του δολαρίου».

Χθες η Fed διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού σταθερά στο 1% και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων δεκαετιών, στο ήμισυ των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Εναντι του ευρώ, το δολάριο υποχώρησε στο 1,2134 στις 10:30' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα, από 1,2100 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Διαμορφώθηκε στο 1,2140 και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Απριλίου.

Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει στο 1,25 έναντι του ευρώ μέσα στο επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με τον Gibbs. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 109,37 από 109,34 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα