Αναζητεί επενδύσεις ο Ολάντ

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 09:31
UPD:09:40
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Ο Γάλλος πρόεδρος αγωνίζεται προς την κατεύθυνση που έχει χαράξει από τον περασμένο Ιανουάριο, ακολουθώντας πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2014, ο Φρανσουά Ολάντ προσκάλεσε τους προέδρους 28 μεγάλων πολυεθνικών, στο πλαίσιο συνεχών προσπαθειών που καταβάλει το τελευταίο διάστημα για την αναζήτηση δυνατοτήτων προσέλκυσης επενδύσεων για την τόνωση της ασθενούσας γαλλικής οικονομίας.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο, επικεντρώθηκε σε δύο σημεία, στην καινοτομία και την απασχόληση.

Ο Γάλλος πρόεδρος αγωνίζεται προς την κατεύθυνση που έχει χαράξει από τον περασμένο Ιανουάριο, ακολουθώντας πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι έχουν τα κλειδιά για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, μέσω επενδύσεων, και επομένως για την τόνωση της ανάπτυξης.

Παρά την χαμηλή δημοτικότητά του, πιστεύει ότι τα μέτρα θα αποφέρουν τελικά καρπούς. Έτσι, για δεύτερη φορά στον ίδιο χρόνο οργάνωσε το «Στρατηγικό Συμβούλιο Ελκυστικότητας» όπως ονομάζεται για την ενίσχυση των επενδύσεων. Οι μεγάλες πολυεθνικές που συμμετείχαν αντιπροσωπεύουν γύρω στα 800 δισ. ευρώ σε ότι αφορά το τζίρο στη χώρα. Ανάμεσά τους η Volvo, η General Electric, η Bosch, η Siemens, η Nestlé κ.α.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα