Ολάντ: Να εφαρμοστεί η πρόταση Γιουνκέρ για ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 18:03
UPD:18:22
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας (φωτ. αρχείου).

Στην ανάγκη να εφαρμοστεί η πρόταση του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων της τάξης των 300 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια στάθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Διάσκεψη για την Απασχόληση στο Μιλάνο.

«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εξάλλου, κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν τύχει στήριξης η ανάπτυξη» και αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι διαθέσιμα για να στηριχθεί η απασχόληση των νέων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο συνεδριακό κέντρο του Μιλάνου, όπου φιλοξενείται η Διάσκεψη για την απασχόληση στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ενώ οι εργασίες άρχισαν μετά από περίπου 20 λεπτά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα