Προς τα πάνω αναθεωρεί η JP Μorgan για τα κέρδη της Commerzbank

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 11:52

ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των προβλέψεών της για τα κέρδη της Commerzbank προχώρησε η JP Morgan επικαλούμενη τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 10,6%, στα 1,05 ευρώ ανά μετοχή, την προηγούμενη πρόβλεψή της για τα κέρδη της Commerzbank στην τρέχουσα χρήση και κατά 6,5%, στα 1,38 ευρώ ανά μετοχή, για την επόμενη.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1% και έχει διαμορφωθεί στα 13,13 ευρώ παρουσιάζοντας παράλληλα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα.

Η διοίκηση της Commerzbank προέβλεψε χθες αύξηση 25% των λειτουργικών κερδών της λιανικής τραπεζικής στα 323 εκατ. ευρώ (387 εκατ. δολάρια).

Στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Commerzbank -του τρίτου μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γερμανία- ανήλθαν σε 254 εκατ. ευρώ (302 εκατ. δολάρια) έναντι κερδών ύψους τριών εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Κλάους-Πέτερ Μίλερ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα στο σύνολο του 2004 χάρη στην αύξηση της κερδοφορίας του γερμανικού τραπεζικού ομίλου στο πρώτο τρίμηνο, στον απόηχο των υψηλότερων εσόδων, σε συνδυασμό με μειωμένες δαπάνες και προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

«Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο πως υιοθέτησε μέτρα που θα συμβάλουν σε θετικά αποτελέσματα και για το υπόλοιπο του έτους», τόνισε ο κ. Μίλερ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα