Royal Ahold NV : 11% η μείωση των πωλήσεων

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 11:23
UPD:11:31

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 11% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Royal Ahold NV, την ολλανδέζικης ιδιοκτήτριας των σούπερ μάρκετ Stop & Shop και ICA, μετά τη μείωση των τιμών των προϊόντων, την απαλλαγή της από δραστηριότητες, αλλά και από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, γεγονός που περιόρισε τα έσοδά της στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν στα 15,4 δισ. ευρώ (18 δισ. δολ.) σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Fritz Schmuhl. Τον Φεβρουάριο του 2003, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εμφάνιζε υπερβολικά κέρδη για τρία χρόνια. Μείωση της τάξης του 1,4% εμφάνισαν τα έσοδά της, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών.

Ο επικεφαλής της, Anders Moberg, 54 μειώνει τις τιμές των προϊόντων στις ΗΠΑ και την Ολλανδία, προκειμένου να ανταγωνιστεί εταιρείες, όπως η Wal- Mart Stores Inc. και η Laurus NV. Η Ahold, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων τροφίμων Giant στις ΗΠΑ, πουλά περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να εισπράξει ποσόν τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να μειώσει το χρέος της.

Χθες, η Laurus ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 1.290, καθώς οι τρεις κυριότερες αλυσίδες προσπαθούν να εξοικονομήσουν 27 εκατ. ευρώ φέτος, τη στιγμή που γιγαντώνεται ο ανταγωνισμός σε επίπεδο τιμών. Επίσης χθες η Wal-Mart, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ βρίσκονται σε ανοδική πορεία και τον Μάϊο προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 6%, καθώς οι καταναλωτές αυξάνουν τις δαπάνες τους σε τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές και τροφές για κατοικίδια ζώα.

Το δολάριο υποχώρησε κατά μέσον όρο σε ποσοστό 16% έναντι του ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, μειώνοντας την αξία των πωλήσεων της Ahold στις ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται σε δολάρια. Σημειώνεται ότι περισσότερο από τα 2/3 των πωλήσεων της εταιρείας πραγματοποιείται στις ΗΠΑ

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν σήμερα κατά 18 σεντς, ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 5,96 ευρώ η μία στις 9:20' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα