Ξιφίας Α.Ε.: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 12:18

Σε απάντηση επιστολής του ΧΑ η οποία αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα του οικονομικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και ένας εκ των προμηθευτών της εισηγμένης, υπέβαλαν στις 29.4.2004 αίτηση, η εκδίκαση της οποίας ορίστηκε για τις 7.5.2004, με την οποία ζητούν την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, σύμωνα με το άρθρο 46 του ν. 1892/90, η εταιρία ΞΙΦΙΑΣ ΑΕ ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με επιστολή της στο ΧΑ, γνωστοποιεί τα εξής:

«Η σημερινή συζήτηση της αίτησης του άρθρου 46 του ν. 1892/1990, έπειτα από αίτηση της εταιρείας μας και Τραπεζών, αναβλήθηκε για την 8.10.2004. Μέχρι τότε ισχύει το ευεργετικό καθεστώς του Νόμου που απαγορεύει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και λοιπών νομικών ενεργειών κατά της εταιρείας.

Δεδομένου του ανωτέρω γεγονότος, οι ενέργειες της εταιρείας μας συντείνουν στην ολοκλήρωση των ανειλημμένων κινήσεων προς τον σκοπό της εισροής κεφαλαίων μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2004, όπως έχει γνωστοποιηθεί και τις οποίες προωθεί με εντατικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην επιδιωκόμενη χρηματοδότηση της εταιρείας μέσω τραπεζικού δανείου εξωτερικού, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η εισήγηση του φακέλου και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης. Η μετακύλιση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της συμμετοχής επενδυτικού σχήματος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μας, οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μία πολυσύνθετη περίπτωση η οποία έχει να κάνει, πέρα από την ουσιαστικά περιορισμένη διαθεσιμότητα επενδυτικών κεφαλαίων στις Κεφαλαιαγορές, και με σύνθετα, τεχνικής φύσεως θέματα όπως η υλοποίηση του άρθρου 44 του ν. 1892/1990 η οποία πρώτη φορά θα εφαρμοσθεί σε εισηγμένη εταιρεία καθώς και η εκταμίευση των επενδυτικών επιδοτήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία οι οποίες οφείλονται στην εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρία μας και οι συνεργάτες της έχουν αντιμετωπίσει κατά το δέον τα ανωτέρω θέματα. Η επιδιωκόμενη εισροή των επενδυτικών κεφαλαίων θα υλοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας η οποία θα έπεται της συμφωνίας μείωσης και ρύθμισης των υποχρεώσεών της δυνάμει του άρθρου 44 του ν.1892/1990».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα