Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Toyota Motor Corp., της Mitsubishi Corp. και της Casio Computer Co., η οποία τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ότι τα εταιρικά κέρδη θα κινηθούν ανοδικά στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

«Με τέτοια εταιρικά κέρδη, δεν υπάρχει λόγος να μην προβεί κανείς στην αγορά μετοχών», ανέφερε ο Youichi Yanai, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές με την Bank of Tokyo- Mitsubishi Ltd. «Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Matsushita Electric Industrial Co., είναι καλή αγορά», συμπλήρωσε.

Εταιρείες, οι οποίες εξαρτώνται από την εσωτερική ζήτηση, όπως της Mizuho Financial Group Inc. και της Kookmin Bank της Ν. Κορέας, κινούντο ανοδικά μετά την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ για τη θετική προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, το τρέχον και το επόμενο έτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 859 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε κατά 2,4%, φθάνοντας στις 86,03 μονάδες, στις 12:05' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Japan Corp. και της Chi Mei Optoelectronics Corp. της Ταϊβάν, κινούντο ανοδικά, μετά την κατάταξή τους από τον MSCI μεταξύ των 91 εταιρειών στους διεθνείς δείκτες.

Ολοι οι δείκτες της περιφέρειας σημείωναν κέρδη. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 3,5%, την υψηλότερη από τους λοιπούς δείκτες, μετά την έκθεση, η οποία ανέφερε, ότι η αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών τον Απρίλιο, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από εκείνα που είχε διαμορφωθεί τον Σεπτέμβριο του 2002.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 11.047,50 μονάδες. Ο Topix σημείωνε άνοδο 2%, φθάνοντας στις 1.110,71 μονάδες, με τις μετοχές της Toyota να αποτελούν περισσότερο από το 1/10 των συνολικών κερδών του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα