Ανοδος του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 07:17

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το γιέν στην Ασία, οδεύοντας να σημειώσει τα υψηλότερα κέρδη έναντι του ευρώ σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, μετά την άνοδο του δείκτη Nikkei, αυξάνοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα.

Ο Nikkei σημείωνε άνοδο τουλάχιστον 1,4%, μετά από απώλειες έξι συνεχόμενων ημερών, χθες, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα 14 μηνών. Το γιέν κινήθηκε ανοδικά, μετά και από τη θετική ανακοίνωση του ΟΟΣΑ για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας το 2004 και της οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία προβλέπεται να συρρικνωθεί. Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά για τρίτο μήνα σε σύνολο τεσσάρων μηνών.

«Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για την πώληση του γιέν, ειδικότερα έναντι του ευρώ», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος της Westpac Banking Corp., στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας : «Τα χρηματιστήρια είναι ήρεμα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να αγοράσει κάποιος γιέν».

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 112,71 έναντι του δολαρίου στις 12:15' μ.μ. στο Τόκυο, από 113,16 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 133,64 από 134,33 γιέν.

Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,1858 έναντι του ευρώ, από 1,1872 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα