Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Ietan Co., της CSK Corp. και της Rohm Co., τα οποία τόνωσαν την εμπιστοσύνη ότι τα κέρδη των εταιρειών θα σημειώσουν άνοδο, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

«Τα κέρδη δείχνουν σταθερή ανάκαψη και τώρα ίσως είναι η ώρα για αγορές μετοχών», ανέφερε ο Hitoshi Yamamoto, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου ένα δισ. δολ. σε μετοχές, ως πρόεδρος της Commerz International Management (Japan) Ltd. Ο ίδιος εισηγείται την αγορά μετοχών της Toyota Motor Corp.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 10.901,64 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 1.099,95 μονάδες. Για την εβδομάδα οι δείκτες υποχώρησαν πλέον του 4%, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε για το ενδεχόμενο αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ μέσα στον Ιούνιο, μειώνοντας την ελκυστικότητα των ιαπωνικών επενδύσεων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε απώλειες, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών. Ο δείκτης κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 84,11 μονάδες. Μέσα στην εβδομάδα έφθασε να χάνει συνολικά ποσοστό 5,2%, σημειώνοντας την τρίτη εβδομαδιαία πτώση και τη μεγαλύτερη υποχώρηση από το πενθήμερο που έληξε στις 26 Ιουλίου του 2002.

Πτωτικά κινούντο οι μετοχές στην Αυστραλία, ωθώντας τον δείκτη S&P/ASX 200 σε τρίτη εβδομαδιαία υποχώρηση. Οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. σημείωναν απώλειες μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της μετοχής της από τη Morgan Stanley.

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές στη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα