Dell Inc.: 22% αύξηση των καθαρών κερδών

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 07:31

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 22%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών κομπιούτερ στον κόσμο, Dell Inc., καθώς η ζήτηση εκτός των ΗΠΑ αυξήθηκε και η εταιρεία πούλησε πιο κερδοφόρους server και συσκευές αποθήκευσης στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 731 εκατ. δολ. ή 28 σεντς ανά μετοχή, από τα 598 εκατ. δολ. ή 23 σεντς ανά μετοχή που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 11,5 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Dell, καθώς τα κέρδη των 28 σεντς ανά μετοχή δεν υπερέβησαν τον μέσον όρο των εκτιμήσεων των 25 οικονομικών αναλυτών της Thomson Financial

«Η Dell είχε ένα πολύ καλό τρίμηνο», ανέφερε ο James Lyon, ο οποίος διαχειρίζεται 400 εκατ. σε μετοχές με την Oakwood Capital Management στο Λος Αντζελες, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Dell, συμπληρώνοντας : «Είναι φανερό ότι κάποιοι επενδυτές περίμεναν ότι η εταιρεία θα σημείωνε πολύ πιο υψηλά κέρδη ανά μετοχή, από αυτά που εμφάνισε σήμερα».

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Kevin Rollins, αύξησε τις πωλήσεις των προϊόντων της Dell, όπως των εκτυπωτών και των συσκευών αποθήκευσης στοιχείων, αλλά και τους πελάτες της εταιρείας στην Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο, τα μερίδια αγοράς περιορίστηκαν εξ αιτίας των τιμών των memory chip, οι οποίες ήταν υψηλότερες από ό,τι περίμενε η εταιρεία τον τελευταίο μήνα του τριμήνου, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, James Schneider.

Οι μετοχές της Dell έχαναν 1,06 δολ., ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 34,74 δολ. η μία. Απώλειες 65 σεντς σημείωναν χθες στο Nasdaq, φθάνοντας στα 35,80 δολ. η μία, μετά την άνοδό τους σε ποσοστό της τάξης του 5,3% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα