Επενδυτικές ευκαιρίες αναζητεί ο όμιλος Τιτάν

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 11:08
UPD:11:11
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από μια περίοδο που είχε επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους λειτουργίας και του δανεισμού της, πλέον εξετάζει περί τις 20 αγορές – χώρες για τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.

Σε νέα φάση έχει εισέλθει ο όμιλος Τιτάν. Όπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής, υπεύθυνος των επενδυτικών σχέσεων της τσιμεντοβιομηχανίας, Τάκης Κανελλόπουλος κατά την ενημέρωση των αναλυτών σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η τσιμεντοβιομηχανία, έπειτα από μια περίοδο που είχε επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους λειτουργίας και του δανεισμού της, πλέον εξετάζει περί τις 20 αγορές – χώρες για τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πίεση και οι όποιες κινήσεις θα εξαρτηθούν από την ελκυστικότητα της επένδυσης και τη δυνατότητα χρηματοδότησής της.

Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι στην Ελλάδα η όποια βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, καθώς η ιδιωτική οικοδομή είναι ανύπαρκτη. Αντίθετα, είπε, η Αμερική βρίσκεται στην αρχή ενός ανοδικού κύκλου όπου με βάση τις εκτιμήσεις της ένωσης τσιμεντοβιομηχανιών της χώρας, ειδικά στην περιοχή της Φλόριντα όπου δραστηριοποιείται η Τιτάν, προβλέπεται αύξηση της κατανάλωσης τσιμέντου την επόμενη εξαετία κατά 8-10% ετησίως.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα