ΕΤΕπ: Προτεραιότητα στην Κύπρο η στήριξη των ΜμΕ

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 11:28
UPD:11:42
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με την ευκαιρία της υπογραφής νέων δανείων συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις την περασμένη Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τονίζει εκ νέου, σε ανακοίνωσή της, ότι η πρωταρχική προτεραιότητα των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο παραμένει η παροχή προσιτής πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις ΜμΕ.

«Δεν υπήρξαν ποτέ αμφιβολίες σχετικά με το πού κατευθύνονται τα κεφάλαια της ΕΤΕπ, παρά μόνο μια κοινή μέριμνα που αφορά την ανάγκη για πλήρη και ταχεία χρησιμοποίηση των κεφαλαίων που καθίστανται διαθέσιμα σε αυτή τη φάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η ΕΤΕπ διατηρεί μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία με τις τράπεζες - εταίρους της στην Κύπρο και αξιοποίησε τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να διερευνήσει με τις κυπριακές αρχές και τις εν λόγω τράπεζες τις δυνατότητες εξασφάλισης αποτελεσματικότερης πρόσβασης των εγχώριων επιχειρήσεων στα κεφάλαια αυτά.

«Το ζήτημα δεν είναι πού κατευθύνονται τα χρήματα, αλλά πόσο αποτελεσματικά και γρήγορα μπορούμε να παρέχουμε χρηματοδότηση για υγιείς επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι δικαιούχοι των κεφαλαίων αυτών έχουν προσδιοριστεί σαφώς: πρόκειται για τις εγχώριες ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», επισημαίνει η ΕΤΕπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα