Βαλς: Προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις η Γαλλία

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 15:16
UPD:16:01
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Η Γαλλία δεσμεύεται να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, από το Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προχωρά η Γαλλία, προσθέτοντας όμως πως η αξιολόγησή τους θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Βαλς, ο οποίος έκανε την πρώτη επίσκεψή του ως Πρωθυπουργός, δήλωσε πως πήγε στο Βερολίνο για να «πείσει» τη Γερμανία ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε: «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης».

EURONEWS

Η συνάντηση έγινε περίπου 10 μέρες αφότου ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν παραδέχτηκε ότι η χώρα του δεν θα «πιάσει» τους δημοσιονομικούς της στόχους την επόμενη χρονιά, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα ότι το Παρίσι θα επιτύχει το 2017 τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, παρά τη δέσμευσή του να επιτύχει τον στόχο αυτό έως το 2015.

Μία μέρα μετά, η Κομισιόν ζήτησε από τη Γαλλία αξιόπιστα μέτρα για τη μείωση των δαπανών το 2015.

Την Παρασκευή πάντως, από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προέκυψε ότι τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που συνεχίζει να πετυχαίνει η Γαλλία, παρά τις απειλές υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης, είναι το βασικό επιχείρημα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους να δοθεί παράταση για την επίτευξη του 3% στο δημοσιονομικό έλλειμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα