Μακρόν: Η Γαλλία υποφέρει από «πυρετό»… την ανεργία

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 12:28
UPD:12:30
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, μόλις μία ημέρα μετά την λήψη της ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μακρόν προσπάθησε να σκιαγραφήσει μια μάλλον ζοφερή εικόνα για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Γαλλία είναι ασθενής».

Ως έναν «πολυετή πυρετό» χαρακτηρίζει την ανεργία στη Γαλλία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να πείσει για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, μόλις μία ημέρα μετά την λήψη της ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μακρόν προσπάθησε να σκιαγραφήσει μια μάλλον ζοφερή εικόνα για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Γαλλία είναι ασθενής». «Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία ... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέδωσε την πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης στην απουσία αποτελεσμάτων, καθώς και στο γεγονός ότι τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Ολάντ η Γαλλία δεν προχώρησε αρκετά εντατικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Πληρώνουμε τοις μετρητοίς, επιτρέψτε μου να πω, μία χαμένη δεκαετία», ανέφερε ο κ. Μακρόν.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα