Νέο μήνυμα Μέρκελ για δημοσιονομική πειθαρχία

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 12:46
UPD:12:59
REUTERS/THOMAS PETER

Νέο μήνυμα για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία έστειλε σήμερα το Βερολίνο, δια στόματος της ίδιας της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Η υπαναχώρηση από την εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων εγείρει τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρώπη, υποστήριξε η καγκελάριος από το βήμα της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag), όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, το σχέδιο προϋπολογισμού της Γερμανίας ως υπόδειγμα για το πώς μια χώρα μπορεί να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη που χρηματοδοτείται με χρέος.

«Οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα όταν η [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή σωστά προειδοποιεί πως η αναστροφή σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περαιτέρω ανάκαμψη», είπε η Άγκελα Μέρκελ.

«Το να τηρούμε τις δεσμεύσεις τις οποίες κάνουμε εμείς οι ίδιοι στην Ευρώπη, ειδικά στην Ευρωζώνη, πρέπει να γίνει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος.

EURONEWS

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται τη στιγμή που η Γαλλία ομολογεί δημοσίως πως δεν θα «πιάσει» τους δημοσιονομικούς της στόχους για την επόμενη χρονιά. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το Παρίσι θα επιτύχει το 2017 τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, παρά τη δέσμευσή του να επιτύχει τον στόχο αυτό έως το 2015.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα