Alstom SA : Πράσινο φως από την Ε.Ε. για τη σωτηρία της

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 08:22

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ της για τη διάσωση της Alstom SA, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Nicola Sarkozy.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά από τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Mario Monti, δήλωσε ο κ. Sarkozy, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να έχει τη στήριξη των δανειστών της Alstom μέσα στις επόμενες ώρες. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ότι η Γαλλία συμφώνησε στην εξεύρεση βιομηχανικών συνεργατών της Alstom.

«Καθήκον μου είναι η προστασία των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Sarkozy, 49 ετών, στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Tony Blair, συμπληρώνοντας : «Ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος, αλλά δεν νομίζω ότι η απελευθέρωση σε όλες τις περιπτώσεις είναι η απάντηση σε όλα μας τα προβλήματα. Ηρθαμε σε συμφωνία και αυτό ικανοποιεί τους πάντες».

Οι μετοχές της Alstom αναρριχήθηκαν δύο σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στο 1,18 ευρώ η μία. Η τιμή αυτή, ήταν η υψηλότερη στην οποία έφθασαν μετά από την δραματική τους υποχώρηση στα 97 σεντς και περίπου το 5% της αξίας τους, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται τον Ιούνιο του 1998.

Ανάμεσα στις δανείστριες τράπεζες της Alstom, είναι και οι γαλλικές Credit Agricole, BNP Paribas SA και Societe Generale SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα