Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 08:22

Alstom SA : Πράσινο φως από την Ε.Ε. για τη σωτηρία της

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ της για τη διάσωση της Alstom SA, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Nicola Sarkozy.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά από τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Mario Monti, δήλωσε ο κ. Sarkozy, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να έχει τη στήριξη των δανειστών της Alstom μέσα στις επόμενες ώρες. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ότι η Γαλλία συμφώνησε στην εξεύρεση βιομηχανικών συνεργατών της Alstom.

«Καθήκον μου είναι η προστασία των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Sarkozy, 49 ετών, στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Tony Blair, συμπληρώνοντας : «Ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος, αλλά δεν νομίζω ότι η απελευθέρωση σε όλες τις περιπτώσεις είναι η απάντηση σε όλα μας τα προβλήματα. Ηρθαμε σε συμφωνία και αυτό ικανοποιεί τους πάντες».

Οι μετοχές της Alstom αναρριχήθηκαν δύο σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στο 1,18 ευρώ η μία. Η τιμή αυτή, ήταν η υψηλότερη στην οποία έφθασαν μετά από την δραματική τους υποχώρηση στα 97 σεντς και περίπου το 5% της αξίας τους, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται τον Ιούνιο του 1998.

Ανάμεσα στις δανείστριες τράπεζες της Alstom, είναι και οι γαλλικές Credit Agricole, BNP Paribas SA και Societe Generale SA.