Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Aeon Co., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία ανέφερε, ότι, οι μισθοί αυξήθηκαν τον Απρίλιο, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, αυξάνοντας την αισιοδοξία, ότι οι δαπάνες των καταναλωτών, βοηθούν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Το στοιχείο ότι οι μισθοί βελτιώνονται, βοηθούν στην τροφοδότηση των καταναλωτικών δαπανών και οδηγούν τις μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης υψηλότερα», ανέφερε ο Yoshihisa Okamoto, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την Fuji Investment Management Co. στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 11.279,03 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης υποχώρησε τουλάχιστον 0,6%. Ανοδο 0,2% σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 1.142,14 μονάδες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 941 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 89,35 μονάδες και στο υψηλότερο επίπεδο σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,6%. Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., οδηγούσαν στην άνοδο, μετά την εισήγηση των χρηματιστηριακών εταιρειών, όπως της Securities Co. και της Seoul Securities Co., ότι η εταιρεία είναι απίθανο να βοηθήσει οικονομικά την μητρική της εταιρεία να εξαγοράσει την χρεωκοπημένη Hanbo Iron & Steel Co.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex υποχωρούσε κατά 0,5%, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές της AU Optronics Corp. και της Chi Mei Optoelectronics Corp., οδηγούσαν την πτώση, μετά το δημοσίευμα στην Commercial Times, το οποίο ανέφερε ότι οι τιμές για τις επίπεδες οθόνες μειώνονται, καθώς οι παραγωγοί τους προχωρούν σε εκπτώσεις, προκειμένου να τονώσουν τη ζήτηση.

Ολοι οι δείκτες στις ανοικτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊβάν και την Ινδονησία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα