Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 07:01
UPD:07:03

ΚΕΡΔΗ σημειώνει ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, με την άνοδο των μετοχών εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών, όπως της Tokyo Electron Ltd., μετά την ανακοίνωση της Intel Corp., ότι οι πωλήσεις της ενδέχεται να αγγίξουν τα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεών της το τρέχον τρίμηνο, αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της ζήτησης των chip, που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα.

«Η προοπτική της Intel ήταν κάτι το οποίο απασχολούσε την αγορά. Ετσι η τελευταία της πρόβλεψη ώθησε τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών του κλάδου της τεχνολογίας», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η ιαπωνική αγορά βρίσκεται σε καλά επίπεδα για αγορές μετοχών».

Οι δείκτες ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών κατά το πρωϊνό μέρος της συνεδρίασης, καθώς μετοχές εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, όπως της Hitachi Construction Machinery Co., κινούντο πτωτικά μετά τις ανακοινώσεις της Credit Suisse First Boston και της Goldman Sachs Group Inc., οι οποίες ανέφεραν ότι η Κίνα, ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, το συντομότερο μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Nikkei κέρδιζε 14,50 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 11.041,55 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, αναστρέφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα και σε ποσοστό 0,1%. Ο Topix υποχωρούσε κατά 1,08 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 1.118,48 μονάδες, μετά από άνοδο 0,4%, που σημείωνε νωρίτερα.

Και οι δύο δείκτες όδευαν για τις πρώτες απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, σε σύνολο τριών εβδομάδων. Ο Nikkei απώλεσε συνολικά 2,4% και ο Topix υποχώρησε σε ποσοστό 2,1%.

Κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης, συνολικά 512 δισ. γιέν (4,6 δισ. δολ.) σε μετοχές, άλλαξαν χέρια. Οι μετοχές που σημείωσαν κέρδη ήταν συνολικά 794 έναντι 623 μετοχών που σημείωναν απώλειες, στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα