Intel : Στα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεων οι πωλήσεις

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 07:35

ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ στόχο, που έχει θέσει για τις πωλήσεις της, ενδέχεται να φθάσει το τρέχον τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, Intel Corp., μετά την σημαντική αύξηση των chip που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα.

Το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας θα ανέλθουν σε οκτώ έως 8,2 δισ. δολ., σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τον Απρίλιο η πρόβλεψη ανέφερε ότι αυτά θα κυμανθούν από 7,6 έως 8,2 δισ. δολ.

Η Intel ανέκτησε μέρος των πωλήσεών της, μετά την απώλεια μεριδίου αγοράς πέρυσι, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Andy Bryant, σε δήλωσή του προς τους επενδυτές.

«Οι εργασίες της εταιρείας βελτιώνονται συνεχώς, στον τομέα των chip για κινητά τηλέφωνα», ανέφερε ο Pierr Johnson, ο οποίος διαχειρίζεται 25,7 δισ. δολ. σε μετοχές με την John Hancock Funds και κατέχει μετοχές της Intel, συμπληρώνοντας : «Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο εκτός από αυτό όμως, ώστε να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι για την πορεία της εταιρείας».

Ο τομέας chip της Intel για κινητά τηλέφωνα, αποτέλεσε περίπου το 5,7% των πωλήσεων που πραγματοποίησε πέρυσι. Ο Bryant δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τα chip που χρησιμοποιούνται σε προσωπικούς υπολογιστές και φορητούς και οι οποιίοι αποτελούν περίπου το 87% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές, όπως ο Joseph Osha, της Merrill Lynch & Co., εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι η μείωση της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές ενδέχεται να περιορίσει την αύξηση των πωλήσεων της Intel.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν 39 σεντς, φθάνοντας στα 27,80 δολ. η μία, στη διευρυμένη συνεδρίαση. Νωρίτερα υποχωρούσαν κατά 60 σεντς, φθάνοντας στα 27,41 δολ. η μία στο New York Stock Exchange (NYSE), ενώ συνολικά φέτος έχουν απωλέσει ποσοστό της τάξης του 14%.

Συνολικά 33 οικονομικοί αναλυτές της Thomson Financial, προέβλεπαν, ότι οι πωλήσεις της Intel το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν κατά μέσον όρο στα 7,98 δισ. δολ. Πέρυσι, η Intel είχε εμφανίσει πωλήσεις ύψους 6,82 δισ. δολ.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, θα κυμανθεί από 60% έως 61%, σύμφωνα με τη διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα