Nestle : Προς εξαγορά της General Mills

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 08:00

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ εξαγοράς της General Mills Inc., προκειμένου να προσθέσει περισσότερα σήματα στη γκάμα των προϊόντων της, όπως τα δημητριακά Cheerios και τα επιδόρπια Betty Crocker, εξετάζει η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, Nestle SA, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και 15 χρόνια στην πώληση δημητριακών με τη μορφή joint venture. Ο επικεφαλής της Nestle, Peter Brabeck, 59 ετών, ενδέχεται να ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση για την General Mills, της οποίας τα έσοδα έχουν περιοριστεί στις ΗΠΑ, αφού οι καταναλωτές προτιμούν προϊόντα με λίγους υδατάνθρακες.

Η Nestle δεν έχει επιτύχει ακόμη κάποια συμφωνία με την General Mills, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτό το σχέδιο εξαγοράς, ωστόσο εξετάζουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.

Η General Mills, με χρηματιστηριακή αξία ύψους 17,2 δισ. δολ. ενδέχεται να ζητήσει τουλάχιστον 22 δισ. δολ. και κατά μέσον όρο ποσοστό 26% που κατεβλήθη τα τελευταία πέντε χρόνια για την εξαγορά εταιρειών στον κλάδο των τροφίμων, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η Nestle είναι μια πολύ καλή μηχανή μάρκετινγκ», ανέφερε ο Walter Todd, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και 275.000 μετοχών της General Mills, με την Greenwood Capital Associates.

Ο εκπρόσωπος της Nestle, Francois Perroud, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο, όπως και ο εκπρόσωπος της General Mills, Tom Forsythe.

Οι μετοχές της General Mills υποχωρούσαν κατά 14 σεντς, φθάνοντας στα 45,64 δολ. η μία, στις 4:16' μ.μ. χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η τιμή τους, η οποία αυξήθηκε λιγότερο του 1% φέτος, αναρριχήθηκε στα 52,86 δολ. η μία τον Δεκέμβριο του 2001.

Οι μετοχές της Nestle κέρδιζαν 4,5 ελβετικά φράγκα, κλείνοντας στα 330,5 ελβετικά φράγκα η μία, χθες, στη Ζυρίχη. Συνολικά φέτος, η τιμή των μετοχών, έχει σημειώσει μέσα στο 2004, αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 5,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα