Γερμανία : Νέα άνοδος της ανεργίας τον Μάϊο

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 09:58

ΑΥΞΗΣΗ της ανεργίας σημειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάϊο στη Γερμανία, σημάδι ότι οι εξαγωγές που οδηγούν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να ωθήσει τις εταιρείες σε προσλήψεις.

Ο αριθμός των ανέργων στην Γερμανία, εποχιακώς προσαρμοσμένος, διαμορφώθηκε στις 9.000 έναντι του Απριλίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τον εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος του Gerhard Schroeder, στο υπουργείο Εργασίας, Kaus Brandner. Αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 9:55' π.μ. στη Γερμανία, τοπική ώρα.

Πέρυσι, η οικονομία της Γερμανίας μπήκε σε ύφεση για πρώτη φορά μέσα σε μία δεκαετία και είχε τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον κόσμο (G7).

Το πρώτο τρίμηνο η οικονομική ανάπτυξη είχε ρυθμό 0,4%, αποτέλεσμα καθαρά των εξαγωγών, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες, που αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της οικονομίας, δεν αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι εταιρείες, των οποίων οι εργασίες βασίζονται σε εθνικό επίπεδο, όπως η Thomas Cook AG, αγωνίζονται να επανέλθουν στην κερδοφορία και είναι διστακτικές στο να προχωρήσουν σε προσλήψεις, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγικές εταιρείες έχουν καλές επιδόσεις, αποτέλεσμα της διεθνούς ζήτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα