SAP AG : Καλύτερα μόνη της, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Microsoft
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 09:39

ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ μοίρα είναι μόνη της η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP AG, της οποίας οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευσή της με την Microsoft ολοκληρώθηκαν νωρίς φέτος, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

«Οι συγχωνεύσεις μεταξύ των εταιρειών παραγωγής λογισμικού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου», ανέφερε ο Felix Csajka, οικονομικός αναλυτής της Hofmann AG στην Ελβετία, ο οποίος διαχειρίζεται 14,3 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της SAP, συμπληρώνοντας : «H Microsoft και η SAP έχουν πολύπλοκα προϊόντα και θα ήταν δύσκολος ένας συνδυασμός τους».

Χθες η SAP, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες με την Microsoft για τη διερεύνηση του ενδεχομένου της συγχώνευσης, ολοκληρώθηκαν και δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Από την άλλη πλευρά η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να απορροφήσει την SAP, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι περίπου 52 δισ. δολ. Η SAP, που ιδρύθηκε το 1972 από πρώην μηχανικούς της International Business Machines Corp. (IBM), έκανε τρεις αγορές μέσα σε δύο χρόνια.

Οι μετοχές της SAP σημείωναν κέρδη μετά την ανακοίνωση, κλείνοντας 2,3% υψηλότερα στα 132,65 ευρώ η μία χθες στη Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα