Euro Disney : Επίτευξη συμφωνίας για την αναχρηματοδότησή της

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 10:00

ΣΥΜΦΩΝΙΑ σχεδίου αναχρηματοδότησης, με τους μεγαλύτερους δανειστές της και την Walt Disney Co., επέτυχε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης, Euro Disney SCA, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή τόκων υπερημερίας ύψους 2,4 δισ. ευρώ (2,94 δισ. δολ.) για χρέη της.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδιο αναχρηματοδότησης της εταιρείας, σύμφωνα με την Euro Disney, η οποία όμως δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, για την επίτευξή της, πρέπει να συμφωνήσει η πλειονότητα των δανειστών της.

Η Walt Disney, η οποία κατέχει 39% της Euro Disney, πρότεινε στη γαλλική θυγατρική της σχέδιο διάσωσής της με την αποποίηση δικαιωμάτων και αμοιβών και την αγορά μετοχών. Η βοήθεια από την Burbank, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ενδέχεται να δώσει αναβολή στην Euro Disney, η οποία εμφάνισε ζημίες συνολικού ύψους 89 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, αποτέλεσμα του υψηλού κόστους του νέου θεματικού της πάρκου.

Ολοι οι δανειστές, όπως και οι μέτοχοι, πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία μέχρι τις 31 Ιουλίου, προκειμένου αυτή να εφαρμοστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα