Royal Bank of Scotland : Ταχύτατη η αύξηση των κερδών

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 10:19

ΜΕ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ρυθμούς από την αύξηση του κόστους, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Royal Bank of Scotland Group Plc, το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Όλα τα τμήματα της τράπεζας, εμφάνισαν υψηλότερα κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, και στο νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα κέρδη της τράπεζας στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι της βρετανικής λίρας.

«Η πορεία εξακολουθεί να είναι καλή σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας και φαίνεται ότι θα έχουμε θετική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της βελτίωσης της αποδοτικότητάς μας», είπε ο επικεφαλής της τράπεζας, Fred Goodwin, σε δήλωσή του.

Ο Goodwin, 45 ετών, συμφώνησε τον Μάϊο στην εξαγορά της Charter One Financial Inc., με έδρα το Οχάϊο των ΗΠΑ, αντί του ποσού των 10,5 δισ. δολ. καθιστώντας την τράπεζα την όγδοη μεγαλύτερη δανείστρια των ΗΠΑ.

Στα σχέδιά του περιλαμβάνονται και άλλες εξαγορές στις ΗΠΑ, όπου η τράπεζα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι στη Βρετανία.

Οι εξαγορές μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών αυξάνονται, πιέζοντας και τις ευρωπαϊκές τράπεζες να επεκταθούν. Μέχρι στιγμής η αξία των αμερικανικών συγχωνεύσεων που έγιναν μέσα στο 2004, υπερβαίνει το σύνολο των αντίστοιχων που έγιναν συνολικά μέσα σε ολόκληρο το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Τον Ιανουάριο, η J.P. Morgan Chase and Co., η δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα, συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά της Bank One Corp., με έδρα το Σικάγο, αντί του ποσού των 55 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα της Royal Bank Citizens Financial Group Inc., - του παραρτήματός της στις ΗΠΑ – αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 16% και κατά τρεις φορές περισσότερο από την ανάπτυξη του 5% που γνώρισε η καταναλωτική πίστη στη Βρετανία.

Τα έσοδά της από την καταναλωτική πίστη, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και των πιστωτικών καρτών, αυξήθηκαν στα 1,33 δισ. λίρες Αγγλίας τον Απρίλιο μετά από αύξηση 1,65 δισ. λιρών που ήταν τον Μάρτιο.

Τα προ φόρων κέρδη της Royal Bank το πρώτο εξάμηνο του 2003 ήταν 2,9 δισ. λίρες. Η τράπεζα δεν δημοσιοποίησε άλλα στοιχεία στη σημερινή της ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα