Στα χαμηλότερα επίπεδα έξι συνεδριάσεων η τιμή του αργού

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 09:29

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα έξι συνεδριάσεων, υποχώρησαν τα συμβόλαια αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εκτιμάται ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και των εισαγωγών, θα αυξήσουν τα αποθέματα των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά ενεργείας στον κόσμο.

Η υπόσχεση του ΟΠΕΚ, την εβδομάδα που πέρασε, να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των τιμών σε ποσοστό 13% μέσα σε έξι συνεδριάσεις, καθώς οι χρηματιστές στοιχημάτιζαν ότι οι εισαγωγές βενζίνης και αργού πετρελαίου κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, θα βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών των ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Ιουλίου, μειώθηκε κατά 53 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 36,75 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και στη χαμηλότερη τιμή σε ημερήσια βάση που είχε να σημειώσει από τις 29 Απριλίου. Διαμορφώθηκε στα 36,82 δολ. το βαρέλι στις 11:56' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Χθες, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Ιουλίου μειώθηκε κατά 1,38 δολ., φθάνοντας στα 37,28 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Απριλίου. Τα συμβόλαια κινήθηκαν πτωτικά στις πέντε από τις έξι συνολικά συνεδριάσεις από την 1η Ιουνίου, όταν είχαν ανέλθει στα 42,33 δολ. το βαρέλι την υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τη στιγμή που άρχισε να διαπραγματεύεται το 1983.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα