Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 10:47

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της UPM- Kymmene Oyj. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της British American Tobacco Plc.

Ο Dow Jones Stoxx 50 Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 2,732 μονάδες στις 8:12' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 600 κέρδιζε 0,1%, ενώ μικρή άνοδο, κάτω του 0,1% εμφάνιζε ο δείκτης Euro Stoxx 50.

Οι μετοχές της UPM-Kymmene, της τρίτης σε μέγεθος βιομηχανίας χάρτου στον κόσμο, κέρδιζαν 0,8%, φθάνοντας στα 15,08 ευρώ η μία, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της μετοχής της από την Morgan Stanley, στο «overweight», από το «equal-weight». Ο οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω όλον τον κλάδο της βιομηχανίας χάρτου στην Ευρώπη και τις μετοχές των εταιρειών που τον απαρτίζουν στο «attractive» από το «in-line».

O Charles Spencer, οικονομικός αναλυτής της Morgan Stanley, ανέφερε ότι υπάρχουν προοπτικές αύξησης των τιμών και για τον λόγο αυτό έγινε η αναθεώρηση από τον οίκο, προσθέτοντας ότι η UPM θα αυξήσει την κερδοφορία της.

Οι μετοχές της BAT υποχωρούσαν κατά 1,1%, φθάνοντας στις 798 πένες η μία. Σημειώνεται, ότι, η αμερικανική κυβέρνηση ενδέχονται να εμποδίσει την συγχώνευση της εταιρείας με την R.J. Reynolds Tobacco Holdings Inc., η οποία προσέφερε το ποσόν των τριών δισ. δολα. για την απόκτηση του τμήματος της BAT, Brown & Williamson Tobacco, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, κινούντο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της Semiconductor Industry Association, ότι οι πωλήσεις chip σε διεθνές επίπεδο θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 29%, φθάνοντας στα 214 δισ. δολ. φέτος και σε επίπεδα ρεκόρ, υψηλότερα από τις προβλέψεις, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές κάμερες και βίντεο.

Οι μετοχές της STMicroelectronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μικροτσίπ της Ευρώπης, κέρδιζαν ποσοστό 0,4%, φθάνοντας τα 18,25 ευρώ η μία. Αύξηση 0,4% σημείωναν οι μετοχές της υπ'αριθμόν δύο του κλάδου στην Ευρώπη, Infineon Technologies AG, φθάνοντας στα 11,17 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα