Γαλλία : Απρόσμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 11:21

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ μείωση, σημείωσε για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρώπης, της γαλλικής.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,4% έναντι του Μαρτίου, μήνας κατά τον οποίον αυξήθηκε σε ποσοστό 0,3%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας, Insee. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 0,3%. Αντιθέτως, η βιομηχανική παραγωγή, εκτός αυτής της ενεργείας και των τροφίμων, αυξήθηκε σε ποσοστό 0,4% τον Απρίλιο.

«Ακόμη και εάν εξαιρέσεις την επίδραση από την παραγωγή ενεργείας, τα σημερινά στοιχεία είναι απογοητευτικά και διαψεύδουν τις προβλέψεις», ανέφερε ο Olivier Gasnier, οικονομολόγος της Societe Generale SA, στο Παρίσι.

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία, αποτελεί απόδειξη, ότι, η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη, θα υστερήσει της αντίστοιχης των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας φέτος.

Η παραγωγή ενεργείας υποχώρησε κατά 3,9% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο της τάξης του 2,9% τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα