Remy Cointreau : 25% η μείωση των κερδών στη χρήση

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 10:32

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 25%, σημείωσαν κατά τη χρήση του 2004, τα καθαρά κέρδη της πέμπτης μεγαλύτερης ποτοποΐας στον κόσμο, Remy Cointreau SA, καθώς η αύξηση της ζήτησης το δεύτερο εξάμηνο δεν ανέκαμψε μετά τη μείωση των πωλήσεων, εξ αιτίας της επιδημίας του SARS τον Απρίλιο και τον Μάϊο του 2003.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 76,3 εκατ. ευρώ (92 εκατ. δολ.) ή 1,72 ευρώ ανά μετοχή, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 101,5 εκατ. ευρώ ή 2,30 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα λειτουργικά της κέρδη, τα οποία μειώθηκαν πέρυσι σε ποσοστό 19%, θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 10% την οικονομική χρήση του 2005.

Οι πωλήσεις κονιάκ μειώθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάϊο του 2003, καθώς έντονη ανησυχία επικρατούσε μεταξύ των καταναλωτών, οι οποίοι έμειναν μακριά από τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Ασίας. Η επικεφαλής της εταιρείας, Heriard-Dubreuil, απαλλάσσεται από τις μικρές σε φήμη μάρκες της εταιρείας και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο προϊόν εκείνο που αποφέρει και τα μεγαλύτερα έσοδα.

«Η νέα χρήση ξεκίνησε καλά και η αύξηση των πωλήσεων είναι σε διψήφιο αριθμό», είπε η ίδια σε δήλωσή της.

Οι μετοχές της Remy έχουν κερδίσει συνολικά φέτος 3%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει το 1,19 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα