First Data Corp.: Eξαγορά της Delta Singular Outsourcing Services S.A.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 16:22

Σε συμφωνία για την εξαγορά της επιχειρησιακής μονάδας Διαχείρισης Πληρωμών & Outsourcing (DSOS) της Delta Singular, μιας εκ των πιο σημαντικών εταιριών του χώρου της τεχνολογίας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε η εισηγμένη στη Wall Street, First Data.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η εν λόγω συμφωνία προαναγγέλλει την είσοδο ενός μεγάλου παγκόσμιου παρόχου συναλλαγών στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιχειρησιακή μονάδα (DSOS) της Delta Singular περιλαμβάνει στο πελατολόγιο της σήμερα ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Μ. Ανατολή. Καλύπτει πλήρως με τις υπηρεσίες της τις υπηρεσίες διαχείρισης πληρωμών & outsourcing, όπως διαχείριση καρτών, ΑΤΜ & πιστωτικών, καθώς και υποστήριξη τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Σημαντικό μέρος της συμφωνίας αυτής αποτελεί για την First Data η διασφάλιση και συνέχιση επί μακρό χρόνο της συνεργασίας με την Alpha Bank η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης της Delta Singular.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μετά και από την έγκριση της από τους μετόχους της Delta Singular, από το διοικητικό συμβούλιο της First Data, καθώς και από τις αρμόδιες ρυθμιστικές και κανονιστικές αρχές και το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας. Οι εκτιμήσεις της τελευταίας είναι ότι η ολοκλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2004.

Σύμβουλοι της First Data για την εξαγορά είναι η JP Morgan, ενώ από την πλευρά της Delta Singular, σύμβουλοι είναι η Credit Suisse First Boston και η Αlpha Finance.

«Η ένταξη της DSOS στην Fisrt Data αποτελεί μια έξοχη στρατηγική επιλογή και εδραιώνει την παρουσία μας στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη» δήλωσε για την συμφωνία η Πάμ Πάτσλευ, πρόεδρος της First Data Intl. «Η DSOS θα ενισχύσει σημαντικά την στρατηγική μας για παγκόσμια ανάπτυξη με τις συμπληρωματικές δυνατότητες που μας προσφέρει στη διαχείριση ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει περαιτέρω την συνεργασία μας με την Alpha Bank», πρόσθεσε.

H First Data με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ είναι από τις ηγετικές εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και διαχείρισης συναλλαγών. Στις υπηρεσίες της περιλαμβάνεται έκδοση πιστωτικών, χρεωστικών και εμπορικών συναλλαγών. Επίσης προσφέρει λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, διαχείρισης επιταγών και επαλήθευσης συναλλαγών σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε 70 χώρες σε όλες τις ηπείρους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα