Μικτή η εικόνα των μετοχών στην Ευρώπη

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 15:40

Mικτή εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αντιπαρέρχονται την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Την ίδια ώρα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφουν κέρδη μετά τα όσα ανακοινώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Σε μια αναμενόμενη από πολλούς κίνηση, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 4,5%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, ενώ αυξάνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Στις αυτοκινητοβιομηχανίες την άνοδο οδηγεί η Volkswagen (+0,6%) μετά την ανακοίνωση ότι θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια στην Κίνα για να προστατέψει το μερίδιο αγοράς που έχει εκεί. Κέρδη 1% καταγράφει και η μετοχή της DaimlerChrysler.

Στις 15:36 ώρα Ελλάδος ο FTSE βρίσκεται στις 4.491 μονάδες χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX σημειώνει άνοδο 0,39% διαμορφούμενος στις 4.013,50 μονάδες ενώ ο CAC στο Παρίσι βρίσκεται στις 3.708,04 μονάδες με κέρδη 0,24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα