Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004 07:01
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας τους δείκτες για πρώτη φορά σε απώλειες, μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών. Οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd., οδήγησαν τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού χαμηλότερα, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά πάσα πιθανότητα με χαμηλότερους ρυθμούς από ό,τι προέβλεπε μερίδα οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 11.809,26 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 1.181,45 μονάδες. Χθες οι δείκτες έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Απριλίου μετά από κέρδη που σημείωσαν τις τρεις τελευταίες ημέρες.

«Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή ήταν απογοητευτικά, ειδικά μετά την ανάπτυξη που είδαμε τον Απρίλιο», ανέφερε ο Yoshihisa Okamoto, ο οποίος διαχειρίζεται δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την Fuji Investment Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές πριν από την έκθεση».

Οι μετοχές των ασιατικών εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Nissan Motor Co. κινούντο πτωτικά, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. σημείωναν κέρδη, καθώς μερίδα χρηματιστηριακών οίκων, συμπεριλαμβανομένης και της J.P. Morgan Chase & Co. πρότεινε στους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της, προβλέποντας ότι οι τιμές των memory chip θα κινηθούν ανοδικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 91,49 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούοντο πτωτικά εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Ν. Ζηλανδία και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα