Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις συζητήσεις με την τρόικα

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 12:41
UPD:15:15
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους εκπρόσωπους της τρόικας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί κύκλο συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης.

Συνεχίζεται, από τις 12 το μεσημέρι, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους εκπρόσωπους της τρόικας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί κύκλο συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρςα δήλωσε πως εξέφρασε την άποψη της κεντρικής τράπεζας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων.

«Τίποτε άλλο, η κυβέρνηση συνεχίζει» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε που δεν υπεισήλθε σε τέτοια θέματα.

Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εξετάζονται τα εργασιακά, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι απεργίες, το ασφαλιστικό κ.ά.

Θα ακολουθήσουν επαφές των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για θέματα των τομέων τους.

Σημειώνεται ότι στην τρόικα θα ενσωματωθεί σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού (ΔΝΤ) Πολ Τόμσεν, ενώ τα τρία μέλη της αποστολής αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα την επόμενη Πέμπτη.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη τους συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για την πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου των έξι προαπαιτούμενων μέτρων και ειδικά για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Επιπλέον, θεώρησαν μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, παρά τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, η Ελλάδα πραγματοποίησε τη δημοπρασία και άντλησε κεφάλαια από τις αγορές.

Ζήτησαν, πάντως, από την κυβέρνηση την επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και το 2015 τουλάχιστον, αναβολή στο απώτερο μέλλον των μειώσεων φόρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά και κάλυψη του κόστους των μισθολογικών «επανορθώσεων» των ενστόλων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα