Κύπρος: Προοπτικές διεύρυνσης των επιχειρηματικών σχέσεων με Ελλάδα

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 10:15
UPD:10:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σε συνέντευξή του στον Οδηγό Business Κύπρου - Ελλάδας 2014, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά τον κυριότερο εμπορικό εταίρο της Κύπρου (φωτογραφία αρχείου).

Προοπτικές για διεύρυνση και εμβάθυνση της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου βλέπει ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, παρά τη μείωση του διμερούς εμπορίου κατά 21,7%.

Σε συνέντευξή του στον Οδηγό Business Κύπρου - Ελλάδας 2014, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά τον κυριότερο εμπορικό εταίρο της Κύπρου. Τόνισε δε πως, παρά τις επιπτώσεις της κρίσης στις δύο οικονομίες, «δημιουργούνται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες λόγω διαφόρων νέων εξελίξεων στην περιοχή μας».

Όσον αφορά στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, ο Κύπριος υπουργός σημείωσε ότι αυτή ήταν ανέκαθεν στενή και με κάθε ευκαιρία εμβαθύνεται και ενισχύεται περαιτέρω.

Όπως είπε, το συνολικό εμπόριο προϊόντων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας μειώθηκε στα 1,389 δισ. ευρώ το 2013 από 1,505 δισ. ευρώ το 2012. Σημείωσε επίσης ότι το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών παραμένει ελλειμματικό σε βάρος της Κύπρου, αφού η Ελλάδα διαθέτει μεγαλύτερη παραγωγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα