Ν. Αναστασιάδης: Άριστες οι σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 22:26
UPD:22:29
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

A- A A+

Δημόσια παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην αντιπαράθεση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ, Ελένης Θεοχάρους με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε ομιλία του, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες».

«Ας αποφύγουμε τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μιαν παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η κ. Θεοχάρους καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, εναντίον της.

Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο και υπουργό του.

SIGMALIVE

Οι επίμαχες δηλώσεις της κ. Θεοχάρους.

Χαρακτήρισε επίσης «ανήθικη και ανερμάτιστη» τη δήλωση Βενιζέλου και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας που κατατέθηκε στην Ε.Ε. επί ελληνικής προεδρίας και στο οποίο χαρακτήριζε την Κυπριακή Δημοκρατία «νεκρή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή