Επίκειται επίσκεψη του Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 15:59
UPD:16:03
REUTERS/TOBY MELVILLE

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, ουδείς επιτρέπεται να αμφισβητεί ή να θέτει οποιανδήποτε αμφιβολία όσον αφορά στη συνεργασία, την άριστη σχέση και την αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει η Κύπρος από την ελληνική κυβέρνηση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στα τέλη Ιουλίου ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά η επίσκεψη τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ 25 και 30 του μηνός.

Σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση θέσεων μεταξύ ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι οι σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας είναι άριστες και πως η συνεννόηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών είναι «επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη και πέρα από αγαστή συνεργασία».

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, ουδείς επιτρέπεται να αμφισβητεί ή να θέτει οποιανδήποτε αμφιβολία όσον αφορά στη συνεργασία, την άριστη σχέση και την αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει η Κύπρος από την ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι άριστες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θεοχάρους καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της.

Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο και υπουργό του.

Χαρακτήρισε επίσης «ανήθικη και ανερμάτιστη» τη δήλωση Βενιζέλου και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας που κατατέθηκε στην Ε.Ε. επί ελληνικής προεδρίας και στο οποίο χαρακτήριζε την Κυπριακή Δημοκρατία «νεκρή».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή