Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., καθώς εκτιμάται ότι η έκθεση Tankan για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, θα δείξει αύριο ότι οι επιχειρήσεις είναι περισσότερο αισιόδοξες, για την πορεία της εθνικής οικονομίας.

Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης, μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου της Ιαπωνίας, Aeon Co., οι οποίες υποχώρησαν, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τους καταναλωτές από την αγορά εποχιακών ρούχων. Ο όμιλος διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για τα κέρδη που θα εμφανίσει.

«Παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αγορά τραπεζικών μετοχών, εξ αιτίας της βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Kiyohide Nagata, ο οποίος διαχειρίζεται 3,2 δισ. δολ. σε μετοχές με την Invesco Asset Management (Japan) Ltd. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα ευνοηθούν ακόμη από την αύξηση της ζήτησης, η οποία ήταν εκπληκτική».

Ο Topix κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 1.187,55 μονάδες και ο δείκτης Nikkei παρέμεινε αμετάβλητος κατά την πρωϊνή συνεδρίαση, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, στις 11.860,89 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex και ο Kospi στη Ν. Κορέα, κινούντο ανοδικά μετά την αμερικανική έκθεση, η οποία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελοόυν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών, κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 91,73 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας σημείωναν κέρδη, εκτός από τον δείκτη Philippine Stock Exchange Composite στις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα