Ιαπωνία : Ανοδος της τιμής των ομολόγων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 07:31

ΑΝΟΔΙΚΑ - στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών - κινήθηκαν τα ιαπωνικά γραμμάτια, πιέζοντας τις αποδόσεις στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Junichiro Koizumi, ότι οι συνθήκες, δεν είναι ακόμη κατάλληλες, ούτως ώστε η Κεντρική Τράπεζα να θέσει τέλος στην πολιτική της διατήρησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού στα χαμηλότερα επίπεδα και κοντά στο μηδέν.

Ανοδικά κινούντο και τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα, Nihon Keizai, το οποίο ανέφερε, ότι, οι πωλήσεις των οφειλών του δημοσίου για την οικονομική χρήση που λήγει τον Μάρτιο, θα ανέλθουν κατά πάσα πιθανότητα στο 1 τρισ. γιέν (9,23 δισ. δολ.) , φθάνονοντας σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι προβλεπόταν, καθώς αυξήθηκε η φορολογία των κερδών.

«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού σύντομα», ανέφερε ο Jun Fukashiro, ο οποίος διαχειρίζεται 231 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Toyota Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Περαιτέρω αυξήσεις στην φορολογία των κερδών, θα περιορίσει τις πωλήσεις νέων ομολόγων και θα αυξήσει τις αποδόσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα