Πανωτόκια: Εξετάζουν τη χρονική κάλυψη

Την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 16:11

ΤΙΣ τελευταίες λεπτομέρειες για την νομοθετική ρύθμιση των πανωτοκίων συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί.

Συμφωνήθηκε να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια -πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύει και για τα προ του 1990 δάνεια-, τη ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 1999-2002 και την κατάργηση των διατάξεων του τελευταίου αναπτυξιακού νόμου, που κρίθηκαν ότι αντιβαίνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα στη συνάντηση αποφασίστηκε να οριστεί την επόμενη εβδομάδα ο νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ).

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος και η συνεδρίαση του ECOFIN την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν στις 24/6 κάλεσε το ECOFIN να «κηρύξει» και επίσημα την Ελλάδα σε «κατάσταση υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος» και ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα