Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 16:11

Πανωτόκια: Εξετάζουν τη χρονική κάλυψη

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την νομοθετική ρύθμιση των πανωτοκίων συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί. Συμφωνήθηκε να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει και τη διευθέτηση για τα πανωτόκια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύει και για τα προ του 1990 δάνεια.

ΤΙΣ τελευταίες λεπτομέρειες για την νομοθετική ρύθμιση των πανωτοκίων συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί.

Συμφωνήθηκε να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια -πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύει και για τα προ του 1990 δάνεια-, τη ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 1999-2002 και την κατάργηση των διατάξεων του τελευταίου αναπτυξιακού νόμου, που κρίθηκαν ότι αντιβαίνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα στη συνάντηση αποφασίστηκε να οριστεί την επόμενη εβδομάδα ο νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ).

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος και η συνεδρίαση του ECOFIN την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν στις 24/6 κάλεσε το ECOFIN να «κηρύξει» και επίσημα την Ελλάδα σε «κατάσταση υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος» και ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.