«Πράσινο» από Alstom στην προσφορά της GE

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 12:37
UPD:12:48
REUTERS/VINCENT KESSLER

Το διοικητικό συμβούλιο της Alstom αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου να δώσει το «πράσινο φως».

Το πολυαναμενόμενο «ναι» στην προσφορά της αμερικανικής General Electric για την εξαγορά των ενεργειακών δραστηριοτήτων της Alstom είπε το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, το γαλλικό κράτος εξασφάλισε την επιλογή να αγοράσει το 20% της Alstom από τη Bouygues, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Alstom και GE.

«Έχουμε την επιλογή της αγοράς η οποία μας δίδει το δικαίωμα να αγοράσουμε το εν λόγω ποσοστό όταν η τιμή υποχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο κ. Μοντεμπούρ.

Με το Παρίσι να έχει δώσει από την Παρασκευή τις ευλογίες του, υπό όρους, στην τελική προσφορά της GE, ύψους περίπου 12,3 δισ. ευρώ, το διοικητικό συμβούλιο της Alstom αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου να δώσει και αυτό το «πράσινο φως».

EURONEWS

«Η συμφωνία όχι μόνο διασφαλίζει τα συμφέροντα της Alstom και των μετόχων της, αλλά και προσφέρει διαβεβαιώσεις για τις θέσεις εργασίας και άλλα ζητήματα για τα οποία είχε εκφράσει ανησυχία το γαλλικό κράτος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα