Siemens-Mitsubishi: Βελτιωμένη προσφορά για Alstom

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 12:33
UPD:12:53
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG Joe Kaeser (δεξιά) ανταλλάσει χειραψία με τον διευθύνων σύμβουλο της Mitsubishi Heavy Industries, Shunichi Miyanaga, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους με τη γαλλική κυβέρνηση στο Παρίσι. Βελτιωμένη προσφορά κατέθεσαν η Siemens και η ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries (MHI) για την εξαγορά του ενεργειακού κλάδου της γαλλικής Alstom.

Νέα, βελτιωμένη προσφορά κατέθεσαν η Siemens και η ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries (MHI) για την εξαγορά του ενεργειακού κλάδου της γαλλικής Alstom, απαντώντας στην αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία General Electric.

Οι Siemens - MHI και η GE αντιπαρατίθενται στη μάχη για τον έλεγχο των ενεργειακών μονάδων της Alstom, η οποία οδήγησε τη γαλλική κυβέρνηση να ενισχύσει τις αρμοδιότητές της για να μπλοκάρει την όποια συμφωνία, επικαλούμενη την προστασία των εγχώριων θέσεων εργασίας και την επιρροή της σε έναν στρατηγικό τομέα.

Με τη νέα προσφορά τους, οι Siemens - MHI προτίθενται να καταβάλουν 8,2 δισ. ευρώ σε μετρητά αντί 7 δισ. ευρώ και αποτιμούν σε 14,6 δισ. ευρώ τον ενεργειακό κλάδο της Alstom, 400 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι πριν και πάνω από τα 12,4 δισ. ευρώ της GE.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το δ.σ. της θα συνεδριάσει το αργότερο έως τις 23 Ιουνίου για να εξετάσει τις νέες προσφορές.

Η βελτιωμένη πρόταση των Siemens - MHI εξακολουθεί να προβλέπει την εξαγορά του κλάδου αεριοστρόβιλων της Alstom.

Η MHI προσφέρεται τώρα να αγοράσει ποσοστό 40% των συνολικών μονάδων ατμού, νερού και του δικτύου της Alstom και να τις συγχωνεύσει σε έναν όμιλο, ενώ πριν σχεδίαζε τη δημιουργία τριών μεικτών εταιρειών και την απόκτηση του 40% των μονάδων ατμού και το 20% των μονάδων νερού και του δικτύου. Με την αλλαγή αυτή, η MHI θα αυξήσει την πληρωμή μετρητών σε 3,9 δισ. ευρώ από 3,1 δισ. ευρώ.

Η συμμετοχή της Siemens αυξάνεται σε 4,3 δισ. ευρώ από 3,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η γερμανική επιχείρηση προσφέρεται να μετάσχει αμέσως σε μία μεικτή εταιρεία για τη διαχείριση της κινητικότητας, περιλαμβανομένης της σηματοδότησης, με την Alstom.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα