Κοινή προσφορά Siemens - Mitsubishi για Alstom

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 14:30
UPD:14:31
EPA/YOAN VALAT

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Siemens AG Joe Kaeser (αριστερά), της Mitsubishi Shunichi Miyanaga (κέντρο) και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens AG Gerhard Cromme (δεξιά) φτάνουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συναντηθούν με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. 

Κοινή προσφορά για τις ενεργειακές δραστηριότητες της Alstom παρουσίασαν χθες η Siemens και η Mitsubishi Heavy Industry, σε μια κίνηση που συνιστά ευθεία πρόκληση για την προσφορά που είχε υποβάλει o αμερικανικός κολοσσός General Electric.

Η προσφορά προβλέπει ότι η Siemens θα αγοράσει τις δραστηριότητες αεροτουρμπινών της Alstom έναντι του ποσού των 3,9 δισ. ευρώ σε μετρητά, ενώ η Mitsubishi Heavy Industry θα αγοράσει μερίδια στις ενεργειακές δραστηριότητες της Alstom, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού υδροηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρικά δίκτυα, δημιουργώντας ξεχωριστές κοινοπραξίες.

Η Mitsubishi θα διοχετεύσει ρευστότητα 3,1 δισ. ευρώ στην Alstom και προσφέρεται να αποκτήσει μερίδιο έως και 10% στη γαλλική εταιρεία από τη Bouygues - έναν από τους σημαντικότερους μετόχους της Alstom.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά, ύψους 12,4 δισ. ευρώ, που είχε υποβάλει η GE για τις ενεργειακές δραστηριότητες της Alstom είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ στελεχών της γαλλικής κυβέρνησης, τα οποία εξέφραζαν ανησυχίες για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα