Γκ. Χαρδούβελης: Ικανοποίηση για τα επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας

Συνεδριάζει το Ecofin
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 12:57
UPD:13:19
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για τις μητρικές και θυγατρικές εταιρείες και την τροποποίηση της Οδηγίας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φοροαποφυγής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ε.Ε. «και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώνουμε την Προεδρία μας με αυτό το θέμα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ecofin, υπενθυμίζοντας άλλη μια άλλη επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας: τη συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών.

Όσον αφορά στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τους ενημερώσει για τις προτάσεις της σχετικά με τη συνεισφορά των τραπεζών στον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης, καθώς και για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση είναι η Λιθουανία αλλά, όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, δεν αναμένονται εκπλήξεις. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Λιθουανία θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης πως υπάρχουν και άλλα μακροοικονομικά ζητήματα, όπως η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η έκθεση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ορισμένες συστάσεις οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής κτλ.

«Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα, αλλά το σημαντικότερο είναι το πρώτο ζήτημα που ανέφερα, και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς μεγάλη ικανοποίηση όλων», κατέληξε ο κ. Χαρδούβελης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα