Όλι Ρεν: «Όχι» στην καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 18:07
UPD:19:07
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση» ανέφερε o Όλι Ρεν (φωτ. αρχείου).

Την ανάγκη η Ελλάδα να επιστρέψει στον δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων» εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup ανέφερε πως θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. 

Όπως είπε, η επιστροφή σε αυτόν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων «είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της αξιοπιστίας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση» ανέφερε.

Οι εργασίες του Eurogroup άρχισαν σε πολύ θετικό κλίμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, να εύχονται «καλή δύναμη» στον νέο ομόλογό τους, Γκίκα Χαρδούβελη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο».

Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις χωρίς αμφιταλαντεύσεις

Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup, έκανε αναφορά στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα τις συνεχίσει χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε τον σεβασμό και τη στήριξή του προς τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.

Όπως τόνισε «θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε σήμερα η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, σε σχέση με τις προβλέψεις δύο χρόνια πριν, όταν ξεκινούσε το δεύτερο πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από την ύφεση, η ανεργία μειώνεται, ενώ για πρώτη φορά αυξάνεται η απασχόληση. Η Ελλάδα δεν έχει βγει από το δάσος, αλλά έχει πετύχει πολλά και αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων μας σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα