ΣΒΒΕ: Να περάσει στη βιομηχανία η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 15:28
UPD:15:28
EUROKINISSI

Τη μετακύλιση άμεσα της μειωμένης τιμής αγοράς του φυσικού αερίου στη βιομηχανία ζητεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), Σπύρο Παλαιογιάννη, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να σταματήσει ο εμπαιγμός της βιομηχανίας αναφορικά με τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου».

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική επιστολή, αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση του Συνδέσμου αποτέλεσαν πλήθος διαμαρτυριών των επιχειρήσεων- μελών του, οι οποίες δεν έχουν διαπιστώσει μείωση των τιμολογίων αγοράς φυσικού αερίου από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε υπεγράφη η σχετική συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM (σ.σ. προβλεπόταν μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου κατά 15%).

Παράλληλα, οι ίδιες δεν έχουν λάβει επιστροφές ποσών λόγω της αναδρομικής ισχύος των μειωμένων τιμολογίων από την 1η Ιουλίου 2013, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συνδέσμου, «πιθανή προσωρινή ή ολοκληρωτική παύση των δραστηριοτήτων πολλών ενεργοβόρων επιχειρήσεων στη χώρα μας που θα προέλθει εξ’ αιτίας του υπερβολικού κόστους ενέργειας, θα συμβεί με ευθύνη του κράτους και σε καμία περίπτωση των ίδιων των επιχειρηματιών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα