Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004 10:43

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των chip, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της ASML Holding NV και της STMicroelectronics NV, μετά την έκθεση για τη βιομηχανία, η οποία έδειξε ότι οι παραγγελίες εξαρτημάτων από τις εταιρείες στη Β. Αμερική, υποχώρησαν.

Ο Dow Jones Stoxx 50 Index έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 2.584,81 μονάδες στις 8:05'π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,3% και ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης των 12 χωρών μελών της ευρωζώνης σημείωνε απώλειες 0,4%.

Οι μετοχές της ASML, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης και της STMicroelectronics, της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της περιφέρειας, κινούντο πτωτικά.

Απώλειες σημείωναν και οι μετοχές της υπ'αριθμόν δύο εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon, μετά την ανακοίνωσή της ότι εμφάνισε ζημίες το τρίμηνο της χρήσης. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/20/934712.htm . Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 0,5%, φθάνοντας στα 9,35 ευρώ η μία.

Απώλειες σημείωσαν και στις ασιατικές αγορές οι μετοχές της Tokyo Electon Ltd. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα