Pinault-Printemps-Redoute : 6% η μείωση των πωλήσεων

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004 11:14

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 6%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Pinault-Printemps-Redoute SA, της γαλλικής εταιρείας που απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Gucci τον Απρίλιο, μετά την εγκατάλειψη διαφόρων δραστηριοτήτων της, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη λιανική πώληση και στα είδη πολυτελείας.

Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 5,61 δισ. ευρώ (επτά δισ. δολ.) από 5,97 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η Pinault, που εδρεύει στο Παρίσι, ρίχνει το βάρος στην πώληση ειδών πολυτελείας και αξεσουάρ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ζήτηση στη Β. Αμερική και την Ασία. Πολλά από τα καταστήματά της (Conforama με είδη επίπλων και Fnac με είδη για το σπίτι) γνωρίζουν τη μείωση της ζήτησης στη Γαλλία, όπου ο δείκτης των καταναλωτικών δαπανών υποχώρησε κατά 0,2% τον Μάϊο.

«Οι ΗΠΑ και η Ασία έχουν διαθέτουν εξαιρετικά δυνατή αγορά ειδών πολυτελείας», ανέφερε η Scilla Huang Sun, διαχειρίστρια κεφαλαίων, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας : «Ολοι περιμένουν να δουν το πότε θα ανακάμψει η εν λόγω αγορά και στην Ευρώπη».

Οι μετοχές της Pinault έχουν κερδίσει συνολικά μέσα στο έτος ποσοστό της τάξης του 20%, αποτέλεσμα της ανάκαμψης της ζήτησης ειδών πολυτελείας (ενδυμάτων και αξεσουάρ) μετά την συρρίκνωσή της, εξ αιτίας της επιδημίας του SARS και του πολέμου στο Ιράκ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Οι πωλήσεις του ομίλου Gucci, σημείωσαν άνοδο 4,9%, φθάνοντας στα 595 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε στις 30 Μαρτίου, περίοδος κατά την οποία η ιταλική φίρμα συμμετείχε στα αποτελέσματα της Pinault το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης. Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών, η αύξηση των πωλήσεων της Gucci θα ήταν της τάξης του 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα