Novartis : 18% αύξηση των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004 09:17

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 18%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Novartis AG, καθώς η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελβετίας προχώρησε στη διαφήμιση, προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση του φαρμάκου για την υπέρταση Diovan και του χαπιού Gleevec για τη λευχαιμία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στο 1,55 δισ. δολ. από 1,32 δισ. που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν η εταιρεία έχασε το μερίδιό 33% στην ανταγωνίστριά της Roche Holding AG, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων 13 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,36 δισ. δολάρια.

Για το 2004, η Novartis ανακοίνωσε ότι περιμένει υψηλότερα καθαρά και λειτουργικά κέρδη σε σύγκριση με το 2003 και τις πωλήσεις του ομίλου σε υψηλότερα επίπεδα. Οι πωλήσεις φαρμάκων το 2004 εκτιμάται να έχουν διψήφια ποσοστιαία αύξηση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Daniel Vasella, ο οποίος απέτυχε τον περασμένο Απρίλιο να εξαγοράσει την γαλλική Aventis SA, σχεδιάζει να δαπανήσει οκτώ δισ. δολ. σε μετρητά, προκειμένου να αποκτήσει φαρμακευτικές εταιρείες γενετικής ώστε να καταστήσει την εταιρεία τη μεγαλύτερη του είδους. Ο ίδιος, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Novartis αξιολογεί 10 εταιρείες για πιθανές εξαγορές στο εγγύς μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα